За порушення педагогічної етики.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської міської ради:

Після інциденту з неприпустимою поведінкою вчителя щодо учня у ліцеї №18 Управлінням освіти терміново були вжиті заходи для недопущення подібних випадків у цьому навчальному закладі в майбутньому.

На місце відразу виїхала комісія управління освіти для проведення службового розслідування. Було взято пояснення у директора закладу, заступника директора з навчально-виховної роботи.

Управління освіти Рівного вважає стиль спілкування вчителя з учнями, відображеного на відео, неприпустимим. Це свідчить про порушення вчителем педагогічної етики, приниження гідності дитини. За цим фактом вчителя відсьогодні, тобто від 22 лютого 2024 року, звільнено з займаної посади.

У закладі триває службове розслідування щодо надання послуг з організації харчування приватним підприємцем.

Враховуючи виявлені недоліки, уже оголошено догани директору закладу та заступнику директора з навчально-виховної роботи, відповідальної за організацію харчування у закладі.

Крім того, Управлінням освіти направлено лист-клопотання до Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області щодо залучення їх спеціалістів до перевірки .

Нагадаємо, Інцидент стався 21 лютого у 18 ліцеї Рівного. Почалося з того, що учні знайшли у їжі їдальні нитку та опублікували відповідне відео у соцмережі. Це побачили педагоги та вирішили провести виховну бесіду - із криками та відвертими образами. Та за іронією долі, це зафільмували школярі й знову ж таки опублікували у соцмережі.