Понад 20 операцій на руці. У Рівному лікарі не лише зберегли, а майже відновили всі функції кінцівки пораненому захиснику. Чоловік родом з Полтави. У складі "Чорних запорожців" боронив Вугледар. Отримав важке поранення плеча та руки від розриву танкового снаряда. Руку вдалось не лише зберегти, а й відновити деякі рухи. Захисник сподівається на повну реабілітацію, щоб повернутись до побратимів.

Олег Мажара робить перші рухи рукою. Переніс вже понад 20 операцій. Рік тому уламок танкового снаряда розірвав праве плече. Лікарі зробили все можливе аби вберегти руку.

Олег родом з Полтави. Добровільно вступив у 72 бригаду «Чорних запорожців», пройшов відчайдушні бої за Мар’янку та Вугледар. Незламний дух не втрачав у найважчі хвилини. Він з сімома побратимами пішли в бій, коли виїхали ворожі два танки. В окопі відчув, наче його права рука вимкнулась. Вирішив пожертвувати собою заради інших.

Олега винесли з поля бою. Уламок танкового снаряда прошив плече наскрізь і вирвав частину спини. Вже рік військовий проходить лікування. Рівненські медики провели чимало операцій. Під час останньої на передпліччі Олегу замінили окремі м’язи. Вони прижилися і вже працюють.

Позивний "Мажор" має за незламний дух і жарти у найскладніші дні оборони. Уже в лікарняній палаті отримав «Золотий хрест». Нагородили, за те, що в критичний момент не розгубився і повів у бій 10 побратимів.

Відновлення Олега триває рік. Пригадує, на початку навіть не надіявся, що рука знову запрацює.

Попереду в Олега – фізичні вправи — має розробляти руку. Поки не запрацювала функція згинання, але надія не втрачена — нервові імпульси почали з’являтися в біцепсі.

Попри два десятки операцій, Олег не втрачає бажання повернутися у легендарну бригаду «Чорних запорожців». Через стійкість, заслужив авторитет серед побратимів. Каже, як тільки відновиться, відразу у стрій.

Читайте також: На Рівненщини судитимуть організатора каналу нелегального продажу зброї