Застарілі мережі та низька фінансова спроможність. Це основні проблеми комунального підприємства на Рівненщині. Відтак, у Костопільводоканалі взялися за оптимізацію. Більше про це у сюжеті.

У Костополі оптимізують одне із комунальних підприємств. Через низьку фінансову спроможність, зношену техніку та застарілі мережі, керівництво КП «Костопільводканал» змушене переглянути і штат. Місцева профспілка працівників ще до прийняття кадрових рішень вирішила надати ситуації розголосу.

Директор водоканалу запевняє, вивільнення штату відбудеться прозоро, за участі комісії. Каже, що зараз підприємство переживає реформи і без ротацій працівників, а подекуди і звільнень не обійдеться.

Серед основних проблем керівник називає застарілі водопровідні мережі та очисні споруди, обладнання, а також повільне реагування на аварії. Тому і доводиться робити такі реформи. З цим працівники погоджуються, але вважають весь колектив повинен залишитись.

Для покращення матеріально-технічного забезпечення потрібні кошти. Незначне скорочення допоможе заощадити і спрямувати ресурси на розвиток підприємства.

Окрім технічної модернізації, каже Володимир Кришко, потрібні кошти на заміну мереж. А зміни у штаті дозволять економити близько 2 мільйонів гривень на рік.

Читайте також: Резонанс? Чому "РівнеАзот" хоче придбати 13 гектарів землі? (ВІДЕО)