Нова схема чи розвиток міста? 13 гектарів міської землі на Ювілейному хоче купити «Рівнеазот» у приватну власність. Це територія поблизу парку "Хімік", яка включає в себе сам будинок культури, а також стадіон. Чому "Рівнеазот" вирішив придбати цей величезний шматок землі у міста - дивіться далі.

Мар'ян Года - голова земельної комісії у Рівному. Розповідає про ласий шматок землі у розмірі 13 гектарів, які вирішив придбати хімічний завод "РівнеАзот".

У пояснювальній записці до проєкту рішення "Рівнеазот" пояснив своє бажання так.

Обурило таке бажання "Рівнеазоту" придбати землю депутатку Рівнеради Галину Кульчинську, яка вважає це черговою схемою, можливо для будівництва майбутнього житлового комплексу.

За постійне користування землею у розмірі 13 гектарів, Рівнеазот щорічно сплачує податок близько мільйона гривень. А в разі придбання цієї землі - сума не зміниться. Однак є повноваження розпоряджатися цією землею як завгодно.

Питання про продаж цієї землі вже розглядала земельна комісія, яка відмовила "Рівнеазоту" у їхньому бажанні. На це було декілька причин.

Ми намагалися вийти на контакт із представниками "Рівнеазоту", аби дізнатися мету придбання 13 гектарів землі, яка й так знаходиться у їхньому постійному користуванні. Однак на телефонні дзвінки вони, на жаль, не відповідають. Водночас у депутатів Рівнеради є підозри для чого ці дії.

І хоча земельна комісія відмовила "Рівнеазоту" у бажанні придбати цей шматок землі. Усе вирішуватимуть депутати Рівненської міської ради. Ми все ж надаємо представникам "Рівнеазоту" можливість висловити свою позицію щодо придбання.

Читайте також: На знак подяки на Луганщині назвали вулицю на честь Рівного

Рекордні показники за останні 10 років: ціни на молочні продукти на ринках Рівного (ВІДЕО)