Відбули різдвяно-новорічні свята і опинилися на смітнику. В Рівному містяни активно позбуваються новорічних дерев. Щоправда, цьогоріч їх в рази менше ніж у попередні роки. Чому так, дивіться далі у сюжеті.

Враховуючи те, що в країні іде війна та інші обставини, живих ялинок і хвойних дерев ставлять менше тому менше їх і викидають, - каже заступник начальника КАТП 1728 Олег Ілючок.

Цьогоріч комунальне підприємство завезло на перероблення в трест зеленого господарства лише один автомобіль хвойних дерев. В минулі роки таких автівок могло бути до 10.

З кожним роком тенденція падає по ялинках, які використовують. Цього року була одна машина завезена, яку ми переробляємо в щепу. Для подальшого щепа використовується на утоплення чи мульчування газонів, - коментує Андрій Гринюк, начальник дільниці благоустрою Рівненського міського тресту зеленого господарства

Попри те, що різдвяно-новорічні свята уже завершилися в комунальному підприємстві очікують, що рівняни ще викидатимуть на смітники ялини та сосни.

Враховуючи те, що зараз святкується ще Водохреще по старому стилю Водохреще то можливо ще будуть ялинки, ми ситуацію контролюємо, майстри які закріплені за певними маршрутами дивляться де є велика кількість то в ту локацію автомобіль заїжджає і збирає, - розповів Олег Ілючок.

Головне, на чому наголошують у КТП 1728, - не викидати дерева в смітники.

 Ми біля контейнерних майданчиків вивішуємо оголошення, щоб мешканці не змішували побутове сміття з ялинками і окремо їх складали біля контейнерних майданчиків. Буде їхати виїзна машина і буде окремо збирати хвойні дерева, щоб здійснювати їх подальшу переробку, а не викидати з твердими побутовими відходами, - зазначив Олег Ілючок.

За спостереженнями комунальників містяни цього прохання дотримуються і дерева із сміттям не змішують.

Читайте також: Рекордні показники за останні 10 років: ціни на молочні продукти на ринках Рівного (ВІДЕО)