Ціни на молочні продукти продовжують зростати. В Україні вони досягають десятирічного максимуму. Чому так, та яка ситуація на ринках Рівного з молочними продуктами - з'ясовувала наша Людмила Жук.

Ціни на молочні продукти продовжують зростати у зв'язку з тим, що з початку цього року в Україні на 5% поменшало корів. А також з сезонністю, зростанням витрат переробних підприємств на електроенергію, пальне та логістику.

Григорій робить свої прогнози, що буде відбуватися із цінами на молочні продукти у весняний період. Каже, що вони підуть на спад, тому що корови будуть виходити на пасовиська. А ось одна з аналітичних платформ повідомляє про можливе підняття цін ще вище, ніж є зараз.

Домашній сир на ринках міста продають від 120 гривень і вище. Сметана вартує від 90 гривень. А ось домашні яйця зараз коливаються у ціні від 80 до 100 гривень.

Марія приїжджає на ринок раз на тиждень. Як вона говорить, прожити на одну лиш пенсію важко. Продаючи на ринку яйця та інші продукти, говорить, що не завжди можна відбити собівартість з продажів.

Продавці ж запевняють, що з приходом весни ціни на молочні продукти будуть зменшуватися. Поки ж покупцям за ці товари доводиться викласти чималенькі суми.

Читайте також: Найдорожча за всю історію: картопля на ринках Рівного стала рекордсменом у ціні (ВІДЕО)