Фото ілюстративне
Здорожчала утричі. Мова про картоплю. Нині на ринку вона коштує 17 гривень за кілограм. Ціни б'ють всі рекорди. Що стало причиною здорожчання, дивіться далі у сюжеті.

Ціни на продукти продовжують зростати. Цієї зими у рекордсменах саме картопля на ринках міста. У порівнянні з осіннім сезоном вона піднялася у ціні в 3,5 раза.

Підвищення цін на один з найпопулярніших овочів відбувається через те що, у 2023 році картопля була від чотирьох гривень за кілограм, тому її посадили мало, каже Віктор. Україна розпочала імпортувати картоплю із ЄС, тому що ціни там зараз нижчі, проте найближчим часом здорожчання зафіксують і там, отже це ще одна з причин чому цей продукт дорожчає, кажуть продавці.

Обсяги виробництва картоплі знизилися, оскільки багато дрібних виробників картоплі перейшли на інші культури, зазначають аналітики.

Піднялася ціна не тільки на картоплю, а й на молочні продукти, моркву, цибулю. Капуста на початку сезону була по 5 гривень за кілограм, нині коштує 11 гривень за кілограм. Продавці прогнозують, що ціни зростатимуть, а не йтимуть на спад.

А ось ціни на фрукти не зросли у ціні. Як каже Оксана, ажіотажу, як перед Новим роком зараз немає, тому деякі з них навіть подешевшали.

Що стосується цін на картоплю, то фахівці кажуть, вона ще може здорожчати до 20 гривень за кілограм. Якщо звісно не вплинуть інші чинники на її зберігання.

Читайте також: Кишені аферистів поповнилися на понад 700 тисяч гривень: жителька Рівненщини попалася на гачок шахраїв