Вони - янголи Маріуполя. У Рівному презентували виставку присвячену пам'яті бійців полку "Азов". Понад дві сотні світлин та історій Героїв, які ціною свого життя захищали місто Марії. Сюжет у спогадах матерів, далі

Вдень в училищі на заняттях, а вночі проти "Беркута" воював.

Так матір загиблого захисника Маріуполя Віра Литвиненко згадує, як її син Владислав ще у студентські часи відстоював свободу України. Спершу на майдані, потому в АТО.

Потому Владислав Литвиненко з позивним "Вектор" вступив у полк "Азов". Тоді, у 2015 році йому було лише 20 років та зі словами "хто як не я" брав участь у десятках операцій на сході України.

До початку великої війни Владислав хотів піти з полку. У знаки дались контузії отримані на полі бою. Та коли росія повномасштабно напала, встав на захист рідного Маріуполя.

Аби увіковічити пам'ять сина та інших загиблих "янголів Маріуполя" Віра Литвиненко разом з іншими матерями організувала виставку, яку презентувала у Рівному.

Наталя Міхахос з Маріуполя. 20 березня 2022 року приїхала у Рівне. А її син Ігор Краснобриж залишився захищати місто Марії. Чоловік вступив у Азов ще у 2014 році.

Ігор Краснобриж до останнього боронив Маріуполь. Чоловік поклав життя рятуючи свого побратима.

Полк "Азов" боронив Маріуполь ще до повномасштабної війни. Вони неодноразово відбивали наступи росіян та відкидали лінію фронту подалі від міста. Під час великої війни вони допомагали цивільним виїхати.

Виставка "Азов.Янголи Маріуполя" налічує понад 200 світлин та історій загиблих бійців. Серед них і двох рівнян - Віталія Семчука та Констянтина Друзя.

Виставку можливо відвідати у рівненському краєзнавчому музеї до 21 лютого. Організатори планують презентувати її у всіх містах України.

Читайте також: До Дня Соборності пластуни Рівненщини вшанують тих, хто віддав життя за Україну