Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС в.о. голови Рівненської ОДА Сергій Подолін зустрівся з активом ГО "Союз Чорнобиль України". Про це повідомляють в Рівненській обласній державній адміністрації.

Участь також взяла заступниця голови Людмила Шатковська, онлайн долучилися представники тергромад.

Наш обов'язок - опікуватись людьми, які ціною власного життя та здоров'я ліквідовували наслідки катастрофи. Медицина, освіта, соцзахист, пільги та виплати - це повинно бути забезпечено першочергово, - сказав Сергій Подолін.

Він також повідомив, що постамент Жертвам Чорнобиля у Рівному, який був встановлений до 15-річчя аварії на ЧАЕС у 2001 році на розі вулиць Симона Петлюри – Івана Мазепи вже відремонтовано. І вже завтра усі охочі зможуть покласти туди квіти та вшанувати пам'ять.

На початку березня в Україні провели традиційну індексацію пенсій, включаючи перегляд грошових виплат ліквідаторам аварії на ЧАЕС та особам з інвалідністю із їх числа. Держава виконує свої зобов'язання в цьому напрямку, - зазначила Людмила Шатковська.

У Рівненській ОДА нагадують, що на Рівненщині проживає близько 295 тисяч людей, які мають статус потерпілих від Чорнобильської аварії, з них - 3 тисячі ліквідаторів.

Читайте також: Виготовляли та збували метамфетамін: у Рівному слідчі повідомили про підозру шістьом учасникам угрупування