Діяльність злочинної групи задокументували слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу працівників управління стратегічних розслідувань регіону та за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури. Про це повідомляють у відділі комунікації поліції в Рівненській області.

Поліцейські встановили, що організував «бізнес» 49-річний рівнянин, раніше судимий за майнові злочини. До незаконної діяльності він залучив п’ятьох знайомих віком від 25 до 48 років.

Учасники угруповання облаштували мережу нарколабораторій у Рівному та Рівненському районі: купували в особливо великих розмірах прекурсори та виробляли метамфетамін. Виготовлені наркотики ділки збували на території області, - йдеться у повідомленні.





Їхню незаконну діяльність правоохоронці припинили наприкінці червня цьогоріч. Так, під час санкціонованих обшуків у фігурантів виявили та вилучили обладнання для виробництва наркотичних засобів, готовий метамфетамін, понад 8,5 кг. прекурсорів псевдоефедрину, марихуану та інші заборонені речовини.

Крім того, вилучено понад 300 тисяч гривень у різній валюті, 49 банківських карток, чорнові записи, мобільні телефони, зброю та боєприпаси, - зазначають в поліції.



Слідчі слідчого управління за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру шістьом рівнянам за фактом організації нарколабораторій, незаконного виробництва, зберігання з метою збуту, а також незаконного збуту наркотичних засобів у великих розмірах та прекурсорів в особливо великих розмірах та у складі організованої групи (ч. 2 ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 3 ст. 313 КК України).

Досудове розслідування триває.

Поліцейські встановлюють інших осіб, причетних до виготовлення та збуту наркотичних речовин.

Читайте також: У Рівному загорілася автівка: поліцейські встановлюють обставини події