Як захистити себе від насилля? Про це говорили на тренінгу у Рівному. Дівчат навчали фізичному та психологічному самозахисту. Захід провели у межах Міжнародної акції "16 днів проти насильства". Більше - у сюжеті.

Христина Громак - студентка Луганського медичного університету. Вона вимушена була покинути рідну область та переїхати у Рівне. Дівчина долучилася до тренінгу по фізичному та психологічному самозахисту.

Тренінг проходить у два етапи. Спершу жінок навчали фізичному самозахисту. До цього долучились поліцейські.

Навчав студенток самозахисту і боксер Олександр Чередниченко. Чоловік неодноразово виступав на чемпіонаті світу та Європи. Був переможцем інших міжнародних турнірів. Тому знає чому навчити дівчат.

Другий етап тренінгу - психологічна частина. Психологиня Ганна Кухарук каже, психологічний самозахист не менш важливий ніж фізичний.

Тренінг присвячений Міжнародній акції "16 днів проти насильства". На нього запросили саме студенток, адже 6 грудня - це день пам'яті розстріляних студенток в Монреалі.

Організатори кажуть, у майбутніх тренінгах більшу увагу звертатимуть саме на вимушених переселенок. Адже завжди важливо зуміти себе захистити.

Наталія - власниця спортивного клубу, де проходив тренінг. Каже, доєдналися до ініціативи, адже важливо дівчат навчати боротися з насиллям.

Такі тренінги проводитимуть й надалі для усіх охочих жінок. Сьогодні ж до заходу доєднались 40 студенток релокованого університету.

Читайте також: На аукціоні в Рівному зібрали 625 тисяч гривень на дрони для ЗСУ