На Рівненщині зросла кількість хворих на грип та ГРВІ. За минулий тиждень лікарі зафіксували понад 10 тисяч випадків. 70% від цієї цифри складають діти. У зв`язку із цим 2 заклади освіти перейшли на дистанційне навчання, а в 6 ліцеях Рівного з дому навчаються окремі класи. Призупинили навчання і 2 заклади дошкільної освіти області. Більше про це - далі у сюжеті.

За минулий тиждень ми зареєстрували більше 10 тисяч випадків, 70% захворілих це є діти. Але показник госпіталізації у нас 110 випадків. Тобто перебіг захворювання в більшості проходить в легкій або середній, важкій формі, - розповідає ЮЛІЯ ТЕРЕНТЬЄВА, завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних захворювань Рівненського обласного центру контролю і профілактики хвороб.

Разом з тим, аби призупинити поширення захворюваності серед дітей, деякі заклади освіти Рівненщини перейшли на дистанційне навчання. Їх на ранок 6 грудня є 37. 156 закладів - запровадили змішаний формат. Зокрема, через ускладнення епідеміологічної ситуації змішано навчаються учні ліцею на Острожчині та гімназії на Дубровиччині.

Кожного дня ситуація змінюється. Наприклад зараз дистанційно працює 3 заклади: Ясногірський ліцей Вирівської громади через відсутність світла, електроенергії. Тобто не можемо забезпечити температурний режим, перейшли на дистанційний, виправляємо ситуацію - повертаємося в класи. Маємо ускладнення епідеміологічної ситуації в 2 закладах: Князівський ліцей Березнівської міської ради і Новаківська гімназія Каноницької сільської ради. 8 класів у закладах Рівного: 12 ліцей (3), 13,14,19,22,24 по 1 класу, - каже Петро КОРЖЕВСЬКИЙ, директор департаменту освіти і науки Рівненської ОВА

Крім того, призупинили навчання і 2 дитсадки області - Сарненський "Берізка" і Дібрівський "Джерельце". Всі інші заклади працюють за звичним режимами і залежно від ситуації приймається рішення щодо того чи іншого формату в закладах освіти

Водночас, під час сезонного підвищення захворюваності лікарі рекомендують уникати місць масового скупчення людей, дотримуватися антисептичних заходів, та не зволікати з візитом до медиків при появі перших симптомів захворювання. 

Читайте також: У Рівному з голови чоловіка дістали дев’ятисантиметрового черв`яка