Учора, четвертого грудня, близько 08:30 до поліції надійшло повідомлення 49-річного жителя села Бистричі колишнього Березнівського району, що вночі невідомі незаконно проникли до господарського та підвального приміщення його господарства, звідки викрали електроінструменти та консервацію. Про це інформують у відділ комунікації поліції Рівненської області.

Крім того, кількома годинами пізніше, надійшло ще два аналогічних звернення від його сусідів: із літньої кутні 66-річного чоловіка зникли вудилища та рибальські снасті, а у 56-річного з будинку – роутер.

Під час проведення розшукових заходів та невідкладних слідчих дій слідчо-оперативна група ВП №4 (м. Березне) Рівненського РУП спільно з працівниками карного розшуку, поліцейським офіцером Соснівської ТГ та дільничним Березнівської ТГ оперативно встановили та розшукали особу, причетну до скоєних злочинів. Ним виявився 18-річний місцевий житель, - йдеться у повідомленні.



Викрадені речі вилучили за місцем його проживання. 18-річний парубок у скоєному зізнався та пояснив, що планував скористатись чужим майном на власний розсуд.

Крім того, під час проведення поверхневого огляду в сумці хлопця поліцейські виявили тротилову шашку та речовину схожу на порох вагою близько 100 грамів. Як пояснив житель села Бистричі, узяв вибухонебезпечні предмети без дозволу у своїх родичів. Слідчі ВП № 4 (м. Березне) задокументували злочин, а вибухотехніки вилучили вибухонебезпечні предмети, - зазначають поліцейській.



За фактами таємного викрадення чужого майна та незаконного зберігання боєприпасів слідчі розпочали досудові розслідування за частиною 4 статті 185 та частиною 1 статті 263 КК України.

Вилучене скеровано для проведення відповідних експертиз, за результатами яких вирішуватиметься питання про повідомлення зловмиснику про підозру.

Читайте також: На Рівненщині впродовж тижня викрили майже 30 незаконних порубок лісу