Впродовж минулого тижня органами досудового розслідування та прокуратури зареєстровано 26 кримінальних проваджень за фактами незаконних порубок лісу або перевезення незаконного зрубаних дерев. Про це інформують в Рівненській обласній прокуратурі.

Протиправну діяльність правоохоронці виявляли та припиняли у всіх районах області, але найбільше порушень зареєстровано на Сарненщині.

В межах досудового розслідування цих кримінальних проваджень виявлено, вилучено та накладено арешт на 93 метри кубічних та понад 20 колод деревини різних порід, а також на 2 транспортні засоби, гужову підводу та інше знаряддя вчинення злочинів, якими користувалися "чорні лісоруби", — йдеться у повідомленні.

Загалом, з початку року за фактами незаконних порубок дерев, перевезення, зберігання, збуту незаконно зрубаної деревини зареєстровано 276 кримінальних проваджень, до суду з обвинувальними актами скеровано 45 кримінальних проваджень.

Крім того, за вироками та ухвалами, що набрали законної сили, протягом поточного року в порядку конфіскації та спецконфіскації передано в дохід держави понад 80 метрів кубічних та 130 колод деревини різних порід, — зазначають в пресслужбі Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: На дорогах Рівненської області збережеться ожеледиця