Фото ілюстративне
Захід проводять у межах Міжнародної акції «16 днів проти насильства».

Благодійний фонд «Рокада» традиційно долучився до Міжнародної акції «16 днів проти насильства», що кожного року проходить у період із 25 листопада до 10 грудня та привертає увагу до проблеми подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Культурно-освітні заходи, а також ініціативи спортивного та соціального спрямування проходять в кожному із 11 осередків Фонду під загальною егідою Сміливі знати: це — насильство. Так, 6 грудня Рівненський осередок благодійного фонду «Рокада» організовує дворівневий тренінг із самозахисту. Жінок навчатимуть психологічного та фізичного самозахисту.

Захід відбудеться у Спортивному просторі «Сила», що по вулиці 16 Липня, 38 та триватиме з 11-ї до 15-ї. Під час нього працівники поліції навчатимуть відвідувачок основним прийомам фізичного самозахисту.

Представники школи боксу розкажуть, як не володіючи цим спортом, змогти використати його техніки з метою самозахисту і без шкоди для інших. А психологиня благодійного фонду «Рокада» проведе майстер-клас про алгоритми психологічної стійкості та їх застосування на практиці.

Учасниками дворівневого тренінгу із самозахисту будуть, зокрема, внутрішньо переміщені особи, студенти, жінки із групи ризику. Перед початком заходу вони отримають інформацію щодо протидії різноманітним формам насильства.

«Під час тренінгу говоритимемо здебільшого про вуличне насильство. Воно є видимим. І як, правило, більшістю постраждалих є саме жінки. Тому, і прагнемо їх навчити аспектам самозахисту». — пояснила Світлана Білявська, фахівчиня напряму протидії гендерно зумовленого насильства рівненського осередку благодійного фонду «Рокада».

За словами Ганни Кухарук, фахівчині напряму протидії гендерно зумовленого насильства рівненського осередку благодійного фонду «Рокада» всі учасники заходу дізнаються про установи, організації, фонди та їх можливості у сфері протидії насильства. Адже, всі ми сміливі знати, що таке насильство, як його подолати, а найголовніше — не допустити.

Довідка
Благодійний фонд «Рокада» працює з 2003 року. До лютого 2022-го року складався з двадцяти осіб, які допомагали облаштувати своє життя в Україні біженцям із понад сорока країн: Афганістану, Судану, Сирії тощо.

З початку повномасштабного вторгнення, спираючись на 20-річний досвід роботи з біженцями та підтримку міжнародних організацій, Фонд розгорнув мережу представництв у 11 регіонах країни. Сьогодні понад 400 фахівців щоденно надають безкоштовну соціальну, психологічну та юридичну допомогу постраждалому населенню та внутрішньо переміщеним особам в Волинській, Чернівецькій, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Рівненській, Київській, Житомирській, Чернігівській та Сумській областях.

Як багаторічні партнери Агентства ООН у справах біженців, «Рокада» розділяє ініціативу Генерального секретаря ООН «UNITE! Долучайся, щоб покласти край насильству щодо жінок та дівчат». Йдеться про глобальні дії для підвищення обізнаності, посилення адвокації, обміну знаннями та інноваціями задля запобігання насильства та допомоги жінкам, які постраждали від нього.