Художник-мураліст Костянтин Качановський із Рівного взяв участь у міжнародному проєкті у Словенії. Ця країна була однією з країн, які радо приймали переселенців закордоном, зокрема привітне місто Марібор.

Про це повідомили у Рівненській обласній лікарні.

«Ми хотіли створити й подарувати щось на знак великої вдячності цій державі та її добрим людям. Марібор має особливий колорит і великий туристичний потенціал. Воно багате на культурну спадщину і тепле, привітне населення. Місто, яке надихає на мистецтво й творчість. Окрім того, Марібор є містом-побратимом Харкова в Україні, й ми побачили в цьому можливість побудувати місток між двома народами», - розповів Костянтин Качановський.

Так і з’явилася ідея зробити мурал, який буде вираженням національної гордості та вшанування довголітньої історії України та, одночасно, висловлюватиме повагу й вдячність усьому словенському народові за небайдужість.

Після завершення робіт молодий художник-мураліст отримав у посольстві України в Словенії гуманітарну допомогу – нерецептурні лікарські препарати для потреб РОКЛ ім. Юрія Семенюка.

На подарованому муралі зображена молода й впевнена в собі дівчина, яка уособлює Україну. Вона одягнена в традиційну українську блузку, а на голові має вінок з живих квітів, символічних для нас кольорів, що показує багату культуру та історію нашої країни. В руках у дівчини букет маків, які використовуються як символ пам'яті про всіх загиблих у війнах. Робота Костянтина Качановського передає послання про те, що молоде покоління не забуває своє коріння та готове боротися за права й свободу, навіть якщо наразі перебуває далеко від Батьківщини.