Міський голова Здолбунова звернувся до батьків, аби вони навчили своїх дітей правильно шанувати полеглих Героїв.

 Про це він написав у себе на Фейсбук.

На жаль, війна нещадна. Після 24 лютого 2022-го Здолбунівська громада провела в останній шлях вже 54 жителів нашої громади. І завтра знову маємо поховання…

Попрощатися із загиблими гідно – те найменше, що можемо зробити для бійців та їхніх найрідніших. Тому відверто не розумію тих, кому важко полишити свої справи на короткий час, доки повз проходить скорботна хода. Піднятися з лавочки, вийти з автівки, схилити голову у шані. Присвятити хвилину тому, хто віддав за вас своє життя.

Не розумію батьків, які досі не навчили шани до загиблих своїх дітей. Ці діти житимуть в країні, котру вберегли для них полеглі земляки. І потреба пам’ятати та шанувати героїв має бути для них аксіомою.

Закликаю усіх земляків: поспілкуйтеся з дітьми. Поясніть, чим ми зобов’язані захисникам. Розкажіть, чому потрібно поважати тих, хто на війні, і їхніх рідних. Навчіть шанувати загиблих. Зрештою, покажіть приклад - щоб кожна дитина, не вагаючись, зупинялася і схиляла голову, коли поруч проїздить скорботний кортеж.

Я щиро дякую тим, хто знаходить час, щоб долучитися до коридору шани, прийти на майдан на громадянську панахиду. Це - вдячність героям, завдяки яким ми щодня прокидаємося у своєму домі, у вільній країні. І немає у цих словах жодного пафосу. Просто подумайте, що сталося б, якби не було тих, хто пішов захищати країну. Подумайте і поговоріть про це з дітьми, - зазначив він.