Кому належить укриття і хто відповідає за його стан? Таке питання бентежить людей, які живуть на вулиці Дворецькій у Рівному. Аби потрапити у місцеве укриття, необхідно пройти цілий квест з перешкодами. Куди тільки не зверталися місцеві, у відповідь чують лише перекидання відповідальності однієї служби на іншу. У ситуації розбирались наші журналісти.

Ось так тримаючись за поручні спускаючись по власноруч укладеній цеглі мусять добиратися люди до бомбосховища на вулиці Дворецька. 76-річна Людмила Андрощук зізнається, найважче це робити вночі.

Укриття на Дворецькій, 120 б, з початку повномасштабної війни було у занедбаному стані. Відтак мешканці прилеглих будинків своїми силами та з допомогою прилеглого заводу та волонтерів привели його у більш-менш пристойний стан.

Потому люди не раз звертались у міську раду за допомогою. Тодішній міський голова Олександр Третяк на запит мешканців відповів, що дане сховище знаходиться на балансі регіонального відділення фонду Держмайна у Рівненській області. Відтак порадив звертатись туди. В самому відомстві, запевняють - балансоутримувач укриття інший.

Також Кирило Бережний додає, згідно з законодавством усі Бомбосховища та укриття мають бути передані на баланс місцевих рад. Якщо по області ті, об'єкти які у власності держави почали передавати органам місцевого самоврядування, то у Рівному ця ситуація зайшла у глухий кут.

Окрім сходів до укриття на Дворецькій, 120 б і всередині ситуація не найкраща: тут відсутні туалети, вентиляція та у приміщенні сиро і холодно. Поки чиновники перекидають відповідальність один на одного, хто ж має відповідати за стан укриття - люди рятуючись від ймовірних прильотів можуть покалічитися дорогою до самого укриття.

Читайте також: Через загибель риби у водоймі Рівного рибному господарству завдано збитків на понад 122 тисячі гривень