Прокурори Рівненської обласної прокуратури в суді довели вину жителя Вараського району, якому інкримінували порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до смерті одного потерпілого та спричинило тілесні ушкодження іншому (ч. 2 ст. 286 КК України).

Вироком Володимирецького районного суду чоловіка засуджено до 4 років і 6 місяців ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки.

Прокурором доведено, що 29 березня 2022 року в селі Воронки, Вараського району тоді ще 38-річний житель цього ж села, не маючи посвідчення водія, сів за кермо автомобіля «Jeep Grand Cherokee». При цьому чоловік, рухаючись другорядною дорогою, не зупинився на нерівнозначному нерегульованому перехресті, не надав переваги в русі та зіткнувся з мотоциклом «Viper».

В результаті ДТП 19-річний водій двоколісного транспортного засобу помер за кілька днів у лікарні, а 17-річний пасажир мотоцикла отримав тілесні ушкодження.

У суді обвинувачений свою вину визнав. Згідно з вироком суду, окрім позбавлення волі, чоловік також має сплатити потерпілим близько 1 млн грн моральної та матеріальної шкоди.

Вирок ще не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його до апеляційного суду.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Про це повідомляє пресслужба Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: Сарненського таксиста підозрюють у сутенерстві та звідництві