Інноваційна система "кнопка". У Рівненській обласній лікарні звернутися до чергового медика тепер стане простіше. Адже необхідного фахівця можна буде оперативно викликати через мобільний додаток. А проігнорувати повідомлення лікарю не дозволить система. Більше про цю новинку, дивіться далі у сюжеті.

Такий телефон в нас знаходиться в чергового лікаря і передається по зміні в кожному відділенні. Лікар отримує таке сповіщення коли медсестра на приймальному бачить, що пацієнту треба невідкладна допомога. Нічого лікарю робити не треба, він просто іде з цим телефоном на приймальне відділення і коли він опиняється в зоні до 10 м. система фіксує, що він там був, - розповідає Іван ОСАДЧИЙ, керівник стартапу knopka.

Це пост чергової медсестри відділення екстреної медичної допомоги в Рівненській обласній лікарні. Тут на робочий планшет встановили інноваційну систему кнопка. Вона дозволяє медичній сестрі оперативно викликати необхідного фахівця, якого потребує пацієнт.

В лікарні стан пацієнтів розподіляють на три зони: зелену, жовту та червону. Остання - екстрена, означає, що пацієнт в критичному стані. Для того, щоб вчасно надати допомогу пацієнтам у червоній зоні і запровадили таку систему "кнопка".

В лікарні зазначають, що медсестри понад сотню разів на день викликають чергових лікарів із різних відділень. Це займає певний час, якого іноді і так обмаль. Впровадження цієї системи гарантуватиме пацієнтам своєчасну допомогу вузькопрофільних спеціалістів. Особливістю цього стартапу є те, що додаткового навчання в користуванні він не вимагає.

Наразі в лікарні усе працює у тестовому режимі. В планах закладу встановити такі кнопки біля ліжка кожного пацієнта. Наступною після Рівного, де встановлять таку кнопку, стане лікарня в Дніпрі. Загалом розробники цієї системи планують у 2024 році встановити такі додатки в шестидесяти лікарнях України та десяти в Європі і Штатах.

Читайте також: "Лежиш на дивані, а воно летить!": як у Рівному люди пережили ворожий приліт ракет (ВІДЕО)