Згідно з тактичним задумом, умовна пожежа виникла внаслідок порушення технологічного режиму розгерметизація трубопроводу в холодильно-компресорній установці з витоком аміаку. Про це зазначають в головному управлінні ДСНС у Рівненській області.

Відразу після надходження сигналу про надзвичайну подію на телефону лінію Оперативно-рятувальної служби «101», до місця виклику негайно направлений підрозділ ДСНС. Прибувши на місце події рятувальники провели всі оперативні заходи для ліквідації пожежі.

За словами начальника 4-ДПРЗ ГУ ДСНС України у Рівненській області підполковника служби цивільного захисту Руслана КАСЬКОВА: Основною метою проведення цих навчань стало відпрацювання навичок рятувальників з гасіння пожеж на об’єктах підвищеної небезпеки.

Такі тренування на різних об’єктах проводяться систематично й мають велике практичне значення, адже дозволяють не лише вивчити особливості таких об’єктів, а й вдосконалити навички, як окремих рятувальників, так і керівників підрозділу на усіх рівнях. А це, надалі дозволить мінімізувати можливі ризики під час ліквідації пожеж на території ТзОВ "Укрмопродукт".

На ліквідацію умовної надзвичайної події було залучено 3 одиниці техніки 4 державного пожежно-рятувального загону та 15 осіб особового складу

Читайте також: Жителів Костопільської громади запрошують долучитися до акції "World Cleanup Day"