Рівненщина долучилася до Всеукраїнського патріотичного забігу "Шаную воїнів, біжу за Героїв України". Про це повідомляють в Рівненській ОДА.

Захід провели напередодні Дня пам’яті захисників, який відзначатимуть 29 серпня. Учасників забігу привітав заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Мета забігу — вшанування пам’яті загиблих воїнів, висловлення подяки військовослужбовцям та їхнім сім’ям за внесок у збереження територіальної цілісності України, — зазначає Ігор Тимошенко.

Учасники забігу — дружини та матері загиблих Героїв, працівники облдержадміністрації та облради, представники поліції, ДСНС, нацгвардії, спортивних організацій області.

У кожного учасника є символічний нагрудний знак з іменем Героя, який загинув за Україну.

Були і зовсім маленькі учасники забігу. Так, з мамою біг Артемко Синюк — у нього був напис "За загиблих діток".

Серед учасників забігу — працівниця управління у справах молоді та спорту Рівненської ОДА Світлана Янішевська.

Я бігла за Олександра Оніщука - майстра спорту України міжнародного класу. Він був чемпіоном Європи, чемпіоном України, переможцем багатьох змагань. Олександр працював тренером зі стрільби з лука в місті Березне. Загинув торік, захищаючи Україну. У нього залишилось троє неповнолітніх діток, — розповідає Світлана.

Спортсмени бігли на різні дистанції: 2,5 км та 5 км. Вони долали такий маршрут: вул. Кавказька – вул. Набережна – Проспект Миру до вул. Міцкевича та у зворотному напрямку.

Читайте також: На Рівненщині відбувся велопробіг на підтримку ЗСУ