Замість трьох спроб - необмежена кількість. В Україні скасовано обмеження щодо кількості спроб складання іспитів для отримання водійського посвідчення. Рівненщина доєдналася до пілотного проєкту із забезпечення прозорих іспитів. Відтепер в автівках буде встановлено три камери, а у кабінетах для здачі теорії - 4. Також скоротилась кількість сервісних центрів, де можна здати на права. Більше дивіться далі у сюжеті.

Юлія Гребельна прийшла складати практичний іспит, аби отримати посвідчення водія. Каже, найбільше їй подобається у змінах в здачі на права - це необмежена кількість спроб на водіння. Раніше їх було 3.

Також за пілотним проєктом із забезпечення прозорих іспитів для отримання посвідчення водія в автівці встановлять додаткові камери. Одна зніматиме проїжджу частину спереду, друга ззаду, а третя фіксуватиме усе що відбувається в салоні. До прикладу, рухи ніг та рук інструктора та кермувальника. Також записуватиметься звук в салоні. Це унеможливить спроби інструктору допомогти кандидату у водії.

Здачу теоретичного іспиту теж вдосконалили. Тепер у кабінеті буде 4 камери. Відтак не буде сліпих зон. Також кабінет буде прослуховуватися. Втрутитись в роботу комп'ютера буде неможливо.

За пілотним проєктом відтепер можна реєструватися на здачу іспиту онлайн за допомогою електронної черги на сайті головного сервісного центру.

Також скоротили кількість сервісних центрів, де можна складати іспити на посвідчення водія. Раніше їх було 4 - відтепер 2. А саме у Рівному та Сарнах. В Дубно та Володимирці надаватимуть послуги пов'язані з реєстрацією транспортних засобів. Разом з цим збільшили штат та кількість автівок у сервісних центрів, де приймають іспити.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль каже, виділяють субвенцію для забезпечення технічної бази сервісних центрів.

З 1 травня такий пілотний проєкт запустився в Київській, Одеській, Львівській та Вінницькій областях. Він показав позитивний результат, тому до проєкту долучили ще 4-ри регіони: Рівненський, Сумський, Житомирський та Кіровоградський. Також в кінці цього року запровадять здачу теоретичного іспиту без спеціального навчання. Тобто теорію можна буде вчити самостійно.

Читайте також: Набрав чинності Закон, який дозволяє самопідготовку водіїв