Ковані вироби гощанських ковалів стали улюбленими локаціями на одній з туристичних принад Рівненщини.

Про це пише Микола Панчук, очільник Гощанської громади.

Середина липня - час цвітіння лаванди. Село Уїздці Рівненського району. Лавандове поле, де росте майже 15 тисяч кущів «корінної жительки» французького Провансу.

Окрім лаванди тут можна побачити і вироби ковалів із Гощі - братів Василя і Віктора Мисюр.

До широкомасштабного вторгнення брати жили на Київщині. Під час масованих обстрілів Києва, Ірпеня повернулися в Гощу, звернулися до військкомату, щоб поповнити ряди тероборони.

Звідти їх направили до Гощанського центру зайнятості, де під керівництвом майстра виробничого навчання Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості Сергія Торулі брати виготовляти потрібні на той час військовим пластини для бронежилетів, сковорідки з дисків борони, саперні лопати, сокири, скоби і ще багато чого.

Альтанка на лавандовому полі Тамари Горак - це спільна робота Віктора і Василя Мисюр. Тут є ще кілька різнопланових фотозон, але саме металеві альтанка і підвісна гойдалка, виготовлені в Гощі, стали улюбленими локаціями туристів для світлин.

Оригінальні, унікальні вироби гощанських ковалів завжди зупиняють погляди на різних конкурсах, фестивалях. Приємно, що на єдиному наразі на Рівненщині лавандовому полі вони також користуються популярністю, приваблюють туристів і сприяють розвитку бізнесу власниці поля.