Із проханням підтримати петицію про присвоєння загиблому військовому Сергію Генову звання "Героя України" (посмертно) звертається його дружина Лілія.

Старший сержант Генов Сергій Георгійович брав участь у боях за Донецький аеропорт, зокрема, під час падіння диспетчерської вежі 2015 року, перебував у найгарячіших точках 2017 року (Світлодарська дуга), - розповідає авторка петиції.

Чоловік повернувся із-за кордону після повномаштабного вторгнення і пішов захищати територіальну цілісність та незалежність України добровольцем (військова частина А4010, 5 ОШП спеціального призначення). Загинув 19.12.2022 року біля Майорська (Бахмутський напрямок) під час ворожого танкового обстрілу.

Збір підписів триватиме ще 9 днів.

Підтримати петицію можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua/petition/189732

Сергій Генов народився 25 квітня 1980 року в с.Підлужне. Навчався у Великолюбаській школі. У 2020 році закінчив Національний університет «Львівська політехніка», екологічний факультет. У 2014 році був мобілізований до лав Збройних сил України, брав участь у боях за Донецький аеропорт. У 2015 році Сергія нагородили двома нагрудними знаками «ЗА ОБОРОНУ ДОНЕЦЬКОГО АЕРОПОРТУ» та «За військову доблесть». У 2016 році проходив військову службу за контрактом.

Читайте також: Мешканців Рівненщини просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) Камінському Дмитру Сергійовичу