Його кликали Хижаком, а бригаду, де служив, називали "демонами", бо зі слів самих окупантів, "вони з'являються невідомо звідки та зникають невідомо куди, залишаючи після себе десятки вбитих росіян". Росіяни навіть призначали за нього винагороду, та 26-річний Дмитро Камінський захищав рідну землю до останнього.

Камінський Дмитро Сергійович, лицар двох орденів За мужність II та III ст., десантник, що мав 28 стрибків з парашутом.

Йому назавжди залишиться 26 років….

Командир групи швидкого реагування добровільно залишився на нулі, коли його підрозділ 25 квітня 2022 року вперше відвели з початку повномасштабного вторгнення. Загинув під час двогодинного бою , коли його група прорвалася для підтримки своїх десантників, в 21 год.30 хв. 26 квітня 2022 року біля н.п. Курулька Барвінківської міської ради Ізюмського району Харківської області.

З 23 жовтня 2021 року по 26 квітня 2022 року, десантник не спав жодної ночі повноцінним сном. Цей час він провів на передовій, в окопах. Воював на східному напрямку. А 26 квітня 2022 року зателефонував до тата розповісти, що вперше заснув у застеленому ліжку.

26-річний військовий мав величезні плани на майбутнє. Але все-таки щось відчував — не одного побратима довелося поховати.

Напередодні прислав батьку фотографії, які просив розмістити на пам’ятнику, якщо загине.
Додому Дмитра Камінського привезли близько 23 години 3 травня 2022 року.

Підписати петицію можна за посиланням: http://surl.li/iweny

Читайте також: Мешканців Рівненщини просять підписати петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Франчуку Віктору Юрійовичу