Захід відбувся під головуванням заступниці Міністра внутрішніх справ, голови Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО) Катерини Павліченко вчора, 30 червня, у Рівному. Про це повідомляють в поліції Рівненської області.

До участі в обговоренні питань у секторі безпеки та оборони долучилися також вітчизняні, міжнародні експерти, науковці, працівники підрозділів системи МВС Рівненщини та судової охорони.

Під час відкриття конференції Катерина Павліченко презентувала діяльність Української асоціації представниць правоохоронних органів як платформу для відкритого спілкування та обміну досвідом. Такі заходи дозволяють акумулювати, узагальнювати та в подальшому ефективно впроваджувати напрацьовані алгоритми у підрозділах сектору безпеки та оборони.

Це стосується гендерної рівності, протидії домашньому насильству, зокрема щодо жінок тощо. Крім того, це сприяє формуванню єдиної державної політики, спрямованої на забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків у правоохоронних структурах.

Учасники конференції дискутували із експертами щодо положень Стамбульської конвенції в розрізі роботи правоохоронних органів, а також їхню взаємодію із громадянським суспільством у рамках виконання резолюції ООН "Жінки. Мир. Безпека". Як вона реалізовується в освітньому процесі вищих навчальних закладів, розповіли експерти на прикладі Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького.

Ділилися досвідом представники Департаменту патрульної поліції України й щодо особливостей роботи поліцейських із протидії домашньому насильству в період війни, специфіки обслуговування таких викликів у прифронтових зонах.

Узагальнили присутні й основні аспекти роботи із сім’ями внутрішньо переміщених осіб, взаємодію поліції із державними і міжнародними організаціями для допомоги постраждалим від домашнього насильства.

Також, учасникам конференції представники Капеланського корпусу провели тренінг "Психоемоційний стан команди як запорука успіху".

У підсумку - підвищили свій фаховий рівень та ознайомилися із запровадженими тенденціями та механізмами реалізації гендерної політики в секторі безпеки та оборони.

Читайте також: Три медалі здобули спортсмени із Сарненщини на Чемпіонаті Європи