За незаконний "бізнес" 36-ти та 37-ми річним обвинуваченим може загрожувати до 10 років ув’язнення. Про це інформують в поліції Рівненської області.

Злочинну "співпрацю" двох чоловіків задокументували працівники УБН в Рівненській області у взаємодії із оперативним відділом ДУ "Полицька виправна колонія", відділом кримінального аналізу та за процесуального керівництва прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що наркобізнес організував 37-річний рівнянин, засуджений на три роки позбавлення волі за крадіжку з оселі. У лютому цьогоріч він підбурив тоді ще 35-річного жителя Рівненського району, аби той через службу доставки постачав наркотичні засоби та психотропні речовини у колонію, - зазначають в поліції. 

Задокументували такий факт наприкінці лютого: у посилці виявили три поліетиленові пакетики психотропної речовини - метамфетаміну загальною масою 1,431 грам.

Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання 35-річного жителя села Малий Олексин поліцейські виявили та вилучили 133 грами канабісу, який він зберігав начебто для власного споживання. Крім того, під час обшуку в колонії, де утримувався 37-річний засуджений, поліцейські вилучили два мобільні телефони та чорнові записи.

Слідчий Рівненського РУП повідомив зловмисникам про підозру: 37-річному за фактом підбурювання до незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту психотропної речовини у місцях позбавлення волі за ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 307 КК України, а 35-річному - за фактом зберігання та збуту наркотичних речовин за ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 307 КК України, - йдеться у повідомленні. 

Під час досудового розслідування 37-річний підозрюваний перебував у слідчому ізоляторі, а його поплічник - під домашнім арештом.

Обвинувачені свою причетність до злочинів заперечують, втім слідчі зібрали достатньо доказів, закінчили досудове розслідування та скерували кримінальне провадження із обвинувальним актом на розгляд суду.

Читайте також: За гроші обіцяв закрити кримінальне провадження: на Рівненщині СБУ затримала адвоката