Співробітники Управління СБ України в Рівненській області затримали адвоката, який обіцяв своїй клієнтці за грошову винагороду вирішити питання щодо не притягнення її до кримінальної відповідальності. Про це повідомляють в управлінні СБ України в Рівненській області.

Оперативники спецслужби встановили, що підозрюваний, користуючись своїм службовим становищем, хотів передати частину "гонорару" правоохоронцям, які нібито мали посприяти у швидкому закриттю провадження та повернути речові докази, які були вилучені під час обшуків.

Представник адвокатської сфери за свої "послуги" вимагав від клієнтки 4300 доларів, яка фігурує у кримінальному провадженні, пов’язаним із вчиненням злочину, передбаченого ст. 354 КК України, - йдеться у повідомленні. 

Співробітники СБУ затримали адвоката "на гарячому" у Рівному під час одержання другого "траншу" - 2000 доларів.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч.1 ст. 190 (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство);
  • ч. 3 ст. 369 (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Операція з викриття проводилась співробітниками Управління СБУ в Рівненській області спільно з Третім слідчим відділом ТУ ДБР (з дислокацією в м. Хмельницький) за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

Читайте також: СБУ Рівненщини продовжує проводити контрдиверсійні заходи в області