Усі небайдужі можуть долучитися до підписання петиції, про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Державної прикордонної служби України Харківцю Олександру Вікторовичу 07.10.1981 р.н., уродженцю села Колки Дубровицького району Рівненської області.

Олександр відслужив у зоні АТО з 2015 по 2016 рік, а з перших днів повномасштабної війни він став на захист рідної землі добровольцем. Весь час був на передових позиціях, мужньо захищаючи нашу свободу і незалежність.

Служив інспектором прикордонної служби-начальником секції мобільних мінометів. Разом із побратимами боронив в районі Бахмута населенний пункт Іванівське стримуючи російську навалу.

За свою достойну службу був нагородженим Орденом "За мужність III ступеня" посмертно.

Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу.

25 січня 2023 року виконуючи чергове бойове завдання біля селища Іванівське Донецької області Олександр загинув внаслідок осколкового поранення.

Олександр із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, він віддав своє, не шкодуючи. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи та всіх людей вільного світу.

Я пишаюся ним, його незламністю та патріотизмом і вважаю, що мій брат - Харківець Олександр Вікторович - справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду - Герой України (посмертно) із врученням ордена "Золота Зірка", - зазначає сестра Олександра.

Ознайомитися з петицією та підписати її можна за посиланням: http://surl.li/inkwz

Читайте також: Рівнянину Богдану Нікітіну просять присвоїти почесне звання Героя України посмертно