Колаж: rivne1.tv
На сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України 20 лютого 2023 року розмістили петицію про присвоєння почесного звання Героя України (посмертно) рівнянину Нікітіну Богдану Федоровичу

Богдан Нікітін був військовослужбовцем Збройних Сил України, молодшим сержантом 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша в.ч. А4056.

З початком повномасштабного вторгнення, Богдан не роздумуючи, став на захист Батьківщини. Разом зі своїми побратимами тримав оборону Сєвєродонецька, а згодом Лисичанська.

«Я не міг сидіти, і боятись, а раптом мене заберуть. Навпаки я цього хотів, я їх ненавиджу. Я пішов, щоб в мене вдома цього не було, що я бачу тут.» - говорив Богдан, вийшовши з оточеного міста.

В Сєвєродонецьку після масштабного обстрілу, потрапив до лікарні з контузією, але всеодно хотів повернутись до своїх побратимів у стрій, щоб бути разом із ними. Згодом перевели до 68-ої окремої єгерської бригади, де був снайпером при розвідці, але вже на Вугледарському напрямку, - пише авторка петиції про Богдана.

Нагадаємо, Богдан Нікітін народився у Рівному. Після навчання у 22 школі, здобув освіту кухаря. Працював у Рівному, а за тим вдосконалював свої вміння за кордоном — у закладах Чехії та Словаччини. Та пандемія змінила життя у Європі, тож Богдан повернувся до Рівного.

Станом на 28 лютого петиція зібрала 1682 підписи з 25000 необхідних. Підписати петиціюможна за посиланням -  https://petition.president.gov.ua/petition/180670.

Читайте також: Рідні загиблої бойового евакуаційного медика просять присвоїти почесне звання "Героя України" (посмертно)