Сьогодні, 28 червня, День Конституції України. Віряни вшановують перенесення мощів святих безсрібників Кира та Івана. До Нового року залишилося 186 днів.

28 червня в Україні святкують День Конституції. Це державне свято, яке щорічно припадає на 28 червня на честь ухвалення Конституції України того ж дня 1996 року. Цей день є єдиним державним святом, закріпленим в самій Конституції.

Конституція України — це основний закон країни, який визначає принципи функціонування представницьких, виконавчих та судових органів влади, державний устрій, права та обов’язки громадян, виборчу систему та інші важливі аспекти. Вона побудована на демократичних принципах, і міжнародне співтовариство визнає її однією з найдемократичніших у світі.

Хоча через воєнний стан 28 червня не є вихідним, вшановувати нашу Конституцію та пам’ятати про її важливість — це завдання кожного з нас.

ІМЕНИНИ: ХТО СВЯТКУЄ ДЕНЬ АНГЕЛА

Які сьогодні іменини: Василь, Григорій, Іван, Йосип, Павло, Сергій, Ян.

Талісманом людини, народженої 28 червня, є нефрит. Напівдорогоцінний камінь, який відомий з давніх часів. В давнину вірили, що нефрит лікує від усіх хвороб.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ Й ТРАДИЦІЇ

  • Багато шишок на сосні — чекайте на великий урожай ячменю;
  • дощовий день — до ясної і теплої осені;
  • чорниця почала дозрівати — пора косити жито;
  • голки будяка не колються, бо розм'якли — буде дощ;
  • худоба збилася до купи — чекайте на негоду;
  • стара кішка активно грається — до дощової погоди.

За можливості віряни відвідували храм, ставили свічку перед іконою Божої Матері і просили для себе та рідних здоров'я. Існує думка, що щира молитва допомагає вилікуватися навіть від тяжких хвороб.

ЩО НЕ МОЖНА РОБИТИ СЬОГОДНІ, 27 ЧЕРВНЯ

  1. Не можна лягати спати надто рано.
  2. Не варто виливати чисту питну воду.
  3. Заборонено лихословити і сваритися.

Читайте також: Альтанки збудовані незаконно: прокуратура у суді відстояла позицію щодо скасування ряду рішень стосовно незаконної бази відпочинку