Сьогодні, 19 червня, Здовбицька громада попрощалася із Захисником України, Герасимчуком Сергієм Петровичем.

Про це повідомили на сторінці Здовбицької сільської ради у ФБ.

Народився Сергій 4 квітня 1985 року в селі Лебеді Острозького району. До 9-го класу навчався у Верхівській середній школі. 10 та 11 класи – Дерманська гімназія. Відразу після закінчення гімназії, Сергій був призваний на строкову службу, яку проходив у 169-му навчальному центрі «Десна» у Чернігівській області.

По закінченню служби повернувся додому, влаштувався працювати на Здолбунівський цегельний завод.

Наступні кілька років були непростими і для всієї країни, і для Сергія. Адже від 2014 року він призваний на службу, яка тривала у зоні проведення антитерористичної операції, у найгарячіших точках.

Два роки АТО, контузія, за станом здоров’я повернувся додому. Та з початком повномасштабного вторгнення 28 березня 2022 року Сергій був призваний до лав ЗСУ.

Вигартуваний у вогнях АТО, наш Захисник не вагаючись пішов захищати рідну домівку. Спочатку Тучинський полігон, пізніше у складі 110-ї бригади направлений у перший мотопіхотний батальйон міста Авдіївка. Більше року під ворожими кулями в самому пеклі наш Герой захищав рідну землю від ворогів.

Під час артилерійського обстрілу 8 червня 2023 року Сергій отримав поранення. П'ять днів медики боролись за життя воїна в лікарні міста Києва. Але смерть була невблаганна.

13 червня 2023 року в родину Герасимчуків прийшла страшна звістка про те, що серце нашого Захисника Сергія Герасимчука зупинилось. Герой поповнив лави Небесної варти.

В пам’яті рідних, друзів та знайомих, Сергій назавжди залишиться світлим, чуйним, добрим та люблячим, надійним та порядним, - діляться на сторінці громади.

Поховали Героя у селі Гільча Перша, де проживає його мама.

Вічна пам'ять Герою...

Читайте також: Відразу з двома Героями прощалися у Рівному (ВІДЕО)