У Рівне прибувають перші переселенці з підтопленої Херсонщини. Їх вже поселяють в одному з студмістечок. Надали речі першої необхідності. Що довелось пережити людям і як виїжджали, розповість Владислав Стецюк.

Це Катерина і Дмитро. Їй 18, йому 20. Вони з Херсонщини. Спершу пережили окупацію та через затоплення області вимушені були покинути рідні домівки та відправитись у пошуках нового житла.

Окрім того, що Херсонщину затопило, її постійно обстрілюють окупанти. Дмитро ділиться недавньою розмовою з батьками, які залишились в його рідному селі.

Затоплення і обстріли стали причиною, чому Катерина вирішила покинути Херсон. Дмитро не міг відпустити свою дівчину одну, тому відправився із нею. Згадує першу зустріч з Катериною.

Пригадують довгий та важкий шлях з Херсону до Рівного. Їхали різним транспортом.

У Рівному Дмитра та Катерину поселили у гуртожитку РДГУ. Директор студ-містечка Віра Бабак каже, це не перші вимушені переселенці, яким дали житло в гуртожитках. Тут проживає їх більше трьох сотень.

Дмитро каже, задоволений умовами і загалом Рівне йому до вподоби.

Поки Дмитро та Катерина залишатимуться у Рівному, адже в Херсон повертатися небезпечно.

Нагадаємо, Херсонщину затопило через підрив окупантами 6 червня Каховської ГЕС . Відтоді підтопило десятки населених пунктів. Станом на 15 червня вода відступає та ситуація залишається критичною.

Катерина та Дмитро стали першими мешканцями гуртожитку з підтопленої Херсонщини. У рівненському студмістечку готові прийняти ще біля п'яти десятків бажаючих.

Читайте також: Рівненщина готується приймати більшу кількість вимушених переселенців