На Рівненщині сільська рада сплатила понад 50 тисяч гривень за використання підземних вод без відповідного дозволу.

 Про це інформують у Державній екологічній інспекції Поліського округу.

У 2020 році державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було проведено плановий захід державного нагляду (контролю) щодо додержання вимог природоохоронного законодавства Тараканівською сільською радою Дубенського району Рівненської області.

За результатом проведеного заходу встановлено, що в період з 28.04.2018 по 23.01.2019 зазначена сільська рада здійснювала забір та використання підземної води без відповідного на те дозволу, що є порушенням вимог ст.44,48 Водного кодексу України.

Проведено розрахунок збитків, заподіяних державі, який становить 53 559 грн., на вказану суму сільській раді виставлено та надіслано претензію для її добровільного відшкодування.

Проте у встановлені терміни сільська рада завдані збитки не сплатила, тому Інспекція змушена була звернутись в судові органи для стягнення їх в примусовому порядку.

У травні поточного року, згідно з постановою Дубенського ВДВС у Дубенському районі Рівненської області Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції, виконавче провадження з примусового виконання про стягнення коштів припинено у зв’язку зі сплатою сільською радою суми шкоди, завданої державі, у розмірі 53 тис. 559 грн.

Читайте також: Яких комах закликають остерігатися жителів Рівненщини під час відпочинку