Боронили столицю, літали на південь та схід країни і далі продовжують тренуватись. У Північній операційній зоні проходять бойові польоти. До навчань залучені як молоді пілоти, так і досвідчені військові льотчики. Яку оцінку навчанням тактичної авіації дав командувач Операції об’єднаних сил - Сергій Наєв, дивіться далі у сюжеті.

Тренуються на вертольотах союзників. Навчання пілотів проходять у Північній операційній зоні. Досвідчені аси для тренувань пересіли на вертольоти, нещодавно передані з Македонії. Вони відпрацьовують знищення укріплень і живої сили противника, який готується протидіяти контрнаступу ЗСУ.

Олексій за штурвалом з 2014 року. Здійснив більше 200-от вильотів. Нині керує п’ятирічним Мі-8, які передали союзники. Каже, чим більше годин польотів – тим легше в реальному бою. Свої навички передає курсантам і мобілізованим асам-ветеранам.

Олексій досвідчений пілот. У кожен з вильотів бере з собою оберіг – дитячий малюнок.

Василь Мулік народний герой України. Військовий льотчик, який пройшов АТО. З перших днів великої війни боронив Київщину.

 

Майор літав на Мі-8. Зараз у нього інший борт, з закордону. Додає, новітньої техніки не вистачає.

На нових гелікоптерах тренуються 25 пілотів. Літають вдень і вночі. Умовні позиції обстрілюють різними типами ракет. Командир авіа бригади каже, тренуватись треба постійно.

Дії штурмової авіації дуже важливі під час контрнаступу, каже Сергій Наєв – командувач об’єднаних сил. Гелікоптери будуть прикривати піхоту та нищити укріплення окупантів, створених на захоплених українських територіях. На цьому зробили акцент під час авіанавчань.

Сергій Наєв особисто літав на борту та фіксував результати стрільб. Дії досвідчених асів, так і курсантів – оцінив на відмінно. І запевнив – вертолітники рвуться звільняти окуповані території України. І це їм вдасться.

Читайте також: Жителі Рівненщини зможуть поспілкуватися з Командувачем Сил тероборони ЗСУ