Купатися на Базальтовому озері - заборонено. У Головинській громаді на Рівненщині, сільрада суворо заборонила відпочивати на місцевих водоймах. Про це повідомили на своїй сторінці у соцмережі.

Обмеження стосуються: купання у всіх водоймах громади та перебування на пляжах та лісових масивах, поблизу них. Заборонили, тому що водойми не пристосовані для купання.

Не облаштовані пляжі, не обстежене дно і не має рятувальників. Серед заборонених і наймальовничіше озеро Рівненщини - Базальтове.

Голова громади Олександр Бачук каже, це затоплений кар'єр, купатись у ньому офіційно не можна. Але виганяти відпочивальників ніхто не буде, щоправда у разі надзвичайної ситуація, громада відповідальність не нестиме.

Зараз не має можливості облаштувати пляжі бо це понесе масу витрат. Треба обстежити дно, посадити рятувальника. Це не сільська рада придумала от взяти і заборонити. Це все йде з обласної адміністрації. Нам дають рекомендації про те що попереджуйте населення, що там купатись заборонено, а хто там купається - то це на його страх і ризик, - розповідає голова Головинської ТГ Олександр Бачук.

Читайте також: Чи справді перлину Рівненщини контролюють росіяни та виводять звідти мільйони? (ВІДЕО)