Вірять у перемогу України. До Рівного повертаються іноземні родини, які виїхали звідси через війну. Тут проживали не один рік, народжували і виховували власних дітей. Бажання допомагати українцям, перемогли тривогу та невпевненість. Тож власним прикладом іспанці та мексиканці вирішили показати, що світ підтримує Україну в боротьбі за свободу.

Це шестеро дітей Хав’єра та Анни - іспанці живуть в Рівному останні чотири роки. Коли почалося повномасштабне вторгнення росіян в Україну, сім'я була на батьківщині, провідували рідню. Всупереч застереженням близьких нещодавно повернулася до Рівного.

Там багато новин – поганих про війну. Ми кажемо, краще слухати нас, не дивитися телевізор, бо так погано. Переживають, але не знають, що ми тут добре живе живемо, не маємо страху – ні діти, ні ми, - розповідає іспанка Анна Ернандес.

Двоє старших уже ходять в українську школу, вчать мову. Хав’єр – колишній поліцейський (надав відео, де він в формі) і ні хвилини не сумнівався, чи треба повертатися.

Люди тут, в Україні, дуже уважні до нас! Коли щось треба, наприклад, у школі, то допомагають. Вчительки дуже добрі, відчуваємо, як піклуються про дітей. Наші діти добре вчаться, - резюмує іспанець Хав’єр Ернандес.

Анна і Хав’єр чекають сьому дитину. У Рівному проводять курси для тих, хто хоче одружитися. Щотижня волонтерять – займаються з десятком дітей, яких навчають основам міцної родини. Працювати з підлітками їм допомагає родина з Мехіко. Іван і Моніка проживають у Рівному вже п’ять років. На початку повномасштабного вторгнення з шістьма дітьми виїхали до Польщі.

Україна для них стала рідним домом, пояснює Моніка. У Рівному народилося їхні двоє з дітей. Якби рідня з Мексики вмовляла не повертатися, вони з Іваном не лякаються війни.

У Мехіко Моніка та Іван володіли бухгалтерською компанію. Бізнес передали партнерам, бо через різницю в часі дистанційно неможливо керувати нею. Зосередилися на служінні католицькій церкві та підтримці молоді в Україні.

Крім іспанців і мексиканців до Рівного повернулися ще італійська родина.

Іван і Моніка теж чекають на сьому дитинку і найбільше бажають українцям – миру.

Читайте також: На Рівненщині розробляють комплексну програму підтримки ВПО