У селі на Рівненщині встановили безпечні гнізда для лелек.

Про це повідомляють у Рівнеобленерго.

Як розповів начальник Зарічненської дільниці з експлуатації розподільних мереж Микола Кох, енергетики помітили, що після повернення з вирію родина молодих птахів почала будувати гніздо на електроопорі на одній з вулиць Зарічного.

Попри те, що Рівнеобленерго встановлює безпечні гнізда до прильоту птахів, майстри дільниці з ремонту обладнання Рівнеобленерго оперативно виготовили нову металеву платформу для домівки пернатих.

Вже за кілька днів спеціальна конструкція була встановлена працівниками Зарічненської дільниці на безпечній висоті над електромережами, в ній і оселилися молоді лелеки.

Цьогоріч Зарічненською дільницею було встановлено чотири каркаси під лелечі гнізда. Усього по області протягом року їх було встановлено більше 110. За чотири роки енергетики Рівнеобленерго замінили більше 300 лелечих гнізд.

Нагадаємо, такі роботи - це попередження коротких замикань, можливого обриву проводу під вагою гнізда, а відтак – перерв у електропостачанні, а також – безпека самих птахів та людей. Адже розташування пташиних гнізд безпосередньо на опорах може стати причиною ураження електричним струмом.

Читати також: Жителька Дубенщини відзначила 100-річний ювілей