У Рівному планують зробити платні автостоянка. Про це уже говорять у Рівнераді. Міський голова голова вважає, що платні стоянки розвантажать місто. Бо не буде хаотичного паркування, а дехто пересяде на громадський транспорт. Скільки платних стоянок для автомобілів хочуть зробити у Рівному, дивіться далі у сюжеті.

Ставиш машину - плати. У Рівному хочуть зробити платні автостоянки. Відповідний Проєкт рішення опублікували на сайті міської ради. Олександр Третяк каже - поки ще все в процесі обговорення та пропозицій. Додає - це стандартна практика для цивілізованих країн.

Також очільник Рівного переконаний, така ініціатива не лише розвантажить місто від хаотичного паркування, а й надасть надходження до бюджету міста. Втім, якими будуть платні паркомісця муніципальними чи приватними - питання залишається відкритим.

Згідно з проєктом рішення, у Рівному планують облаштувати 32 платні стоянки на 945 місць для авто. Найбільшу хочуть зробити на вулиці Набережній, від перехрестя вулиці Гетьмана Сагайдачного до перехрестя з проспектом Миру.

Олександр теж за таку ініціативу. Втім, чоловік впевнений це не вирішить транспортну завантаженість міста.

У Рівному є приклади платних стоянок. Біля одного з торгових центрів водії отримують талончики. Перша година стоянки є безкоштовною.

Втім, водії не впевнені, що облаштування платних паркомісць вирішить усі проблеми.

За одну годину на платній стоянці чиновники планують встановити тариф 20 гривень за годину. Тільки чи вдасться владі Рівного реалізувати задумане з платними автостоянками, як у всіх цивілізованих країнах - це питання залишається відкритим.

Читайте також: Найзатребуваніші вакансії на ринку праці Рівненщини