Одноразова виплата складає по 15 тисяч гривень. Таку винагороду матимуть 4 дослідники і колектив у переддень Дня науки. Тематика дуже різна. Це ветеринарія та право, транспортні технології, гідромеліорація та розробка інформаційної технології.

Спільна премія начальника Рівненської ОВА та голови облради призначається за заслуги та досягнення в галузі фундаментальних та прикладних досліджень, а також науково-технічних розробок. А молодим вченим вважається дослідник до 35 років, який має науковий ступінь. Про це повідомили на сайті Рівненської ОВА.

Відтак, обласну премію отримають:

Павло Волк – професор кафедри водної інженерії та водних технологій Національного університету водного господарства та природокористування, доктор технічних наук, доцент.

Марія Матвійчук – доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Національного університету «Острозька академія», доктор філософії у галузі права.

Вікторія Никончук – в.о. завідувача кафедри транспортних технологій і технічного сервісу Національного університету водного господарства та природокористування, доктор економічних наук, доцент.

Роман Сачук – професор кафедри екології, географії та туризму Рівненського державного гуманітарного університету, доктор ветеринарних наук, старший дослідник.

Колектив молодих учених з Національного університету водного господарства та природокористування:

Сергій Шатний – доцент кафедри обчислювальної техніки, кандидат технічних наук та його колеги по кафедрі доцент, кандидат технічних наук Андрій Сидор і старша викладачка Анастасія Шатна.

Нагадаємо, що кандидатури обирала конкурсна комісія шляхом таємного голосування, у складі якої були управлінці, науковці та освітяни. Усі дослідження – це стартапи для регіону. 

Читайте також: Рік після окупації: вчителька-переселенка на Рівненщині, що стала Національною Легендою, продовжує волонтерити (ВІДЕО)