Майже 20 кілограмів "сонячного" каміння та обладнання для його обробки вилучили під час санкціонованого обшуку вчора, 12 квітня, слідчі ВП № 6 (м. Здолбунів) за місцем проживання 56-річного місцевого жителя. Про це повідомили в поліції Рівненської області.

Слідча дія проводилася у рамках кримінального провадження, розпочатого за фактом таємного викрадення майна, вчиненого в умовах воєнного стану.

Відтак, під час обшуку в будинку зловмисника правоохоронці виявили факт скоєного ще одного злочину. В підвальному приміщенні здолбунівчанин облаштував підпільний цех: поліцейські вилучили оброблене та необроблене каміння бурштину-сирцю різних фракцій загальною вагою 18,6 кілограмів та чотири станки для його обробки, - йдеться у повідомленні. 



56-річний господар пояснив, що оброблював "сонячне" каміння на замовлення клієнтів для власного збагачення.

За фактом незаконного зберігання та переробки бурштину слідчі ВП №6 (м. Здолбунів) Рівненського РУП розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 240-1 КК України.

У рамках кримінального провадження вилучене скеровано для проведення експертизи. Поліцейські встановлюють походження каміння та інших осіб, причетних до злочину.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські задокументували факт незаконного перевезення лісопродукції