Фото ілюстративне
Завдяки професіоналізму фельдшерської бригади на світ з‘явилося ще одне життя.

30-річна жителька смт. Мізоч зателефонувала 10 квітня о 6:50 ранку на лінію "103" та повідомила, що у неї розпочалися перейми.

Вже за хвилину після виклику за вказаною адресою виїхала фельдшерська бригада з ППБ смт. Мізоч у складі фельдшерки Світлани Синяк та водія Миколи Джурика, повідомили на сторінці Рівненського обласного центру екстреної медичної допомоги у ФБ.

До пацієнтки бригада «швидкої» прибула о 6:57. Фельдшерка оглянула пацієнтку, яка повідомила, що перебуває на 38-му тижні вагітності.

За словами жінки, перейми розпочалися ще о 1-й годині ночі, проте вона не викликала «швидку», оскільки не мала з ким залишити своїх двох малолітніх дітей. Коли чоловік повернувся з роботи, вагітна одразу ж зателефонувала на лінію 103.

Пацієнтку негайно перенесли до автомобіля «екстренки». По дорозі в медичний заклад жінка почала народжувати. Не зупиняючись, в дорозі, фельдшерка Синяк Світлана прийняла пологи. Народився хлопчик з вагою орієнтовно 3500 кг.

«Немовля одразу ж закричало, шкірні покриви були рожевого кольору, ритмічно дихав», - розповіла фельдшерка Світлана Синяк.

Фельдшерка «швидкої» оглянула новонародженого і породіллю та надала медичну допомогу відповідно до протоколу. Вони почувалися добре. Показники гемодинаміки були у межах норми. 

Маму з сином бригада «швидкої» транспортувала до Здолбунівської центральної районної лікарні, повідомив колектив Рівненського обласного Центру ЕМД та МК і побажав породіллі та її малюку міцного здоров’я та мирного неба!

Читайте також: Завдяки співпраці із ПРООН та Урядом Японії Рівненщина отримала 140 зарядних станцій