Переселенці з Херсона заснували Пласт в Дубно. Любов і Василь - сім’я банкірів-пластунів, які після початку повномасштабного вторгнення переїхали в Дубно. Про це розповідають в Дубенській РДА.

До Пласту в Херсоні долучилися, як тільки було медійно поширено інформацію про рух на Південь і Схід України. А потім перша презентація Пласту, набір у рій і ось наша донька – новачка, - згадує Василь.

Пласт під час окупації Херсона працював в підпіллі: допомагав тим, хто не міг виїхати, хто виїхав і шукав житло, тим, хто знайшов новий дім і шукав друзів; і звісно всім, хто доєднатися до Сил оборони.

До організації Пласту в Дубно нас підштовхнула його фактична відсутність. Досвід роботи з дітьми ми отримували проводивши в Херсоні уроки фінансової грамотності, на яких і виявляли величезний потенціал до розвитку наших дітей. Нам є про що поговорити і з батьками, і з дітьми, - розповідає Василь.

Нині ж в дубенському Пласті набрано три гуртки, сходини відвідують 22 дитини, серед яких є й діти вимушених переселенців.



Люба перебуває у декретній відпустці, Василь служить в ЗСУ. Подружжя виховує двох діток. Всі зусилля спрямовують на розвиток пластунського руху в Дубно.

Чому саме Пласт: тут стопроцентна підтримка кожного пластуна в будь-якій ситуації (війна, лихо чи свято); тут безпечне місце для того, щоб відповідальність пластунів спрацювала в розвиток; виховати у наших дітей лідерство - саме те, чого бракує багатьом. Виявилось, що у нас багато однодумців серед дубенчан, багато хто чекав відкриття і одразу приєднався до Пласту. У нас попереду багато роботи і ми хочемо системно працювати на далеку перспективу. Легкість у складних ситуаціях - те, що хочеться пронести через всю велику пластову гру і передати іншим, -розповідає Любов.



До речі, 8 квітня відбувся День Першої Пластової Присяги. Це свято - день народження Пласту, якому цьогоріч виповнюється 111 років.

Читайте також: Рівненщина приймає переселенців та готова до нових евакуаційних переміщень