Боронив свободу України. У Рівному проводжали в останню дорогу головного сержанта Валерія Поліщука. Чоловік з перших днів повномасштабного вторгнення пішов захищати український народ. Не маючи бойового досвіду він стояв до останнього. Та 27-го січня на Донеччині Герой загинув. Попрощатися з Валерієм прийшли десятки рівнян.

Рівненщина у скорботі. На майдані Незалежності, що у Рівному, прощалися з головний сержантом Валерієм Поліщуком.

Пані Ніна приходить на кожне прощання. 6 років тому жінка втратила на війні сина. Йому тоді було 19.

Родичі в розпачі. Кажуть, Валерій був надзвичайною людино. Добрим та щирим другом.

Попрощатися з Героєм прийшов Петер Ренцель - директор німецького міста Ессен. До Рівного приїхав разом з делегацією для передачі гуманітарної допомоги.

Я не можу сказати, що я шокований. Це значно більше. Ці переживання, які тут маєш - це не те, що ми отримуємо по телебаченню або по радіо, перебуваючи там, далеко від вас. Тут ти залишаєшся безмовним. Ти не лише шокований, ти розумієш наскільки це близько і наскільки це торкається кожного з нас і ми молимося лише про одне - Боже збережи Україну, Боже збережи цей народ. І ви маєте бути переконанні, що ми, німці, ми всі разом на вашому боці і ми стоЇмо спиною за вас. Ми не дамо вас скривдити, - розповідає директор міста Ессен Петер Ренцель.

Народився Валерій Поліщук в Сатиєві Дубенського району. Потім переїхав з сім'єю до Рівного. Тут проживав та працював електриком.

Та 27-го січня 2023 у віці 55-ть років життя Валерія Поліщука обірвалось. Загинув Герой внаслідок мінно-вибухової травми в районі села Павліка, що на Донеччині. Кілька місяців не могли доправити тіло загиблого.

Та сьогодні, 30-го березня головного сержанта Валерія Поліщука поховали в рідному селі Сатиїв. Вічна слава Героям, що боронять незалежність та свободу України від окупантів.

Читайте також: Вірші на дрон: на Дубенщині третьокласник вчить поезію, аби зібрати гроші для ЗСУ (ВІДЕО)