На Дубенщині третьокласник збирає гроші для ЗСУ завдяки віршам. Хлопчик вчить їх на пам'ять, разом з мамою викладають в інтернет і заохочують людей донатити для військових. Збирають гроші на дрон для односельця. Аби пришвидшити процес, започаткували флешмоб і долучили до нього інших дітей. Як малеча допомагає Україні завдяки віршам, дивіться далі у сюжеті.

Це один з перших віршів Максима Костюка. Хлопчику 9 років. Мешкає у селищі Смига. Третьокласник щотижня вивчає на пам’ять нову поезію, разом із мамою записують ролик, і викладають у соцмережі. А все заради того щоб зібрати гроші на дрон односельцю, а саме 120 тисяч гривень.

Син вивчив вірш, а мама зняла його на відео. Жінка вирішила долучити цей вірш до збору і виставила на своїй сторінці у соцмережах, додала опис та реквізити банківської картки.

Хлопчик вже записав 5 віршів. Вчить їх після школи, на вихідних, коли має вільну хвилину. І щойно викладе свою творчість в соцмережі, чи не щогодини перевіряє чи сподобалося кому.

Долучили до збору коштів й інших мешканців громади. Започаткували поетично-патріотичний флешмоб #віршзадонат.

Поліна теж долучилась до флешмобу і вивчила вірш. Її мама каже, діти теж повинні долучатись до перемоги України у війні.

Є серед дітей і переселенці. 6-тирічні близнючки Ніна та Тетянка, разом з мамою переїхали на Дубенщину з Сумщини, а тато пішов на фронт. Тож і вони хочуть допомогти захисникам, таким як їхній тато.

Юних читців заохочують смачними подарунками. А ті вчать все нові вірші. Розмірковує над новою поезією і Максим.

Загалом до флешмобу приєдналися вже понад 20 дітей зі Смизької громади. Також і син захисника, якому збирають гроші на дрон. Люди вже перерахували 54 тисячі гривень. Ще половину суми дозбирають, певні діти, адже будуть вчити вірші в обмін на донати.

Читайте також: Командира Максима Гнатюка з Радивилівщини нагородили орденом "За мужність" ІІІ ступеня посмертно