Щорічна традиція. У неділю, 26-го березня ,о 4-тій ранку Україна перейде на літній час. Годинники потрібно перевести на годину вперед. Неодноразово перехід з літнього на зимовий час і навпаки хотіли відмінити, втім не вдалося набрати достатньої кількості голосів у Верховній Раді. Що думають про переведення годинників лікарі і рівняни, дізнавався Владислав Стецюк.

У цієї процедури є свої прихильники та противники. За час незалежності України, питання про скасування переведення годинників неодноразову піднімалось у Верховній Раді та щоразу ця ініціатива не збирала потрібної кількості голосів. Противники переведення годинників однією з причин скасування називають шкоду для здоров'я. Ми поцікавились у лікарів чи дійсно це так.

Аби уникнути проблем зі здоров'ям при переводі годинника, лікарі рекомендують в першу чергу лікувати наявні хвороби. Також лягати на годину раніше за декілька днів до переходу на новий час.

Ми вирішили запитати рівнян, чи впливає на них переведення годинників і чи потрібно взагалі переходити на літній та зимовий час.

Ідею переведення годинників запропонував Бенджамін Франклін ще у 1784-му році. За його підрахунками це б дозволило значно зекономити на освітленні та продовжити світловий день. Проте перша країна, яка перевела годинники це Велика Британія у 1908 році. Загалом близько 60-ти країн світу переводять годинники. Серед них : Канада, США, Іспанія, Польща та інші.

Читайте також: На Рівненщині частину "Пунктів Незламності" переводять у "сплячий" режим