Працює логопедом, а у вільний час готує сухі борщі та супи для військових. Рівнянка, яка займається з дітьми з особливими потребами, вирішила допомагати захисникам. Готує сухі перші страви. У її меню налічується чотири види супів та борщ. Тисячі пакетів вже передала на фронт. Як готує, бачили мої колеги.

Так з літа минулого року Марія почала виготовляти сухі борщі та супи військовим на фронт. Ідеальний рецепт, розповідає, вдалося віднайти не відразу.

Коли ж рецепти п`яти перших сухих страв були пропрацьовані, волонтерка почала шукати людей, які б передавали це все на фронт.

Ці супи споживають військові в польових умовах, де неможливо розводити вогонь. Кажуть, що це зручно та швидко.

До слова, виготовляє сухі страви Марія не одна.

Просто зараз Марія готує чергову партію сухих супів та борщів. Після того як нарізала відповідним розміром овочі, викладає усе на сушку. Через декілька годин складає готові, висушені продукти у відра.

Коли ж усе висушене починається процес пакування супів та борщів, які поїдуть до бійців на фронт. Для цього Марія відважує на вазі кожен інгредієнт. Після чого з допомогою вакуматора запаковує готовий до споживання суповий або ж борщовий набір. Обов`язково додаючи в кожен такий пакуночок етикетку з побажаннями.

На сьогодні військові отримали тисячі пакетів із сухим борщем та супами від рівненських волонтерів. Серед них - друзі, рідні та близькі Марії. Лише минулого місяця на передову поїхало більше 200 пакетів.

Наразі у меню Марії налічується 5 перших сухих страв: серед них борщ та 4 види супів. До кожного також додає сушене м’ясо. Каже, відповідно до побажань військових, перші сухі страви зможе ще урізноманітнити.

Читайте також: Знущання під час війни: рівненські зооактивісти звертають увагу на важливу проблему (ВІДЕО)