За час війни в Україні почастішали випадки знущань над тваринами. Про це наголошують зоозахисники. Рівненщина не виняток. Нещодавно такий прикрий випадок стався на Дубенщині. Жінка не доглядала та морила голодом свої собак. Це помітили сусіди і повідомили поліцейських. Вони навідались у гості аби перевірити правдивість даної інформації. Що було далі - дивіться у наступному сюжеті.

Ось так у селі Хрінники поліцейські спільно із волонтерами вилучили собаку через неналежний догляд. Знущання над твариною помітила сусідка і звернулася до поліції. Власниця собак, спочатку заперечувала провину, а згодом після доказів визнала вину та погодилась віддати чотирилапого волонтерам.

Та на жаль подібні ситуації непоодинокі кажуть зоозахисники. особлива агресія до тварин спостерігається під час війни.

Зоозахисниця додає, що будь яке знущання над тваринами неприпустиме, навіть якщо ви власник. Особливо, не можна морити своїх улюбленців голодом. Якщо ж Ви побачили, як над тваринами знущаються, є план дій.

За знущання над тваринами без завдання тілесних ушкоджень, каліцтва чи загибелі, а також за залишення тварини напризволяще та інші порушення правил утримання та транспортування загрожує від 3 до 5 тис. грн. Але є й і кримінальна відповідальність.

Читайте також: На Рівненщині поліцейські разом із волонтерами вилучили собаку через неналежний догляд