На Рівненщину переїхало училище з Бахмута. Тепер воно знаходиться у селищі Гоща. Для навчального закладу знайшли приміщення, де будуть класи і гуртожиток. Виробничу практику діти проходитимуть на базі релокованого підприємства з Харківщини. Як триває підготовчий процес до нового навчального року, дивіться далі у сюжеті.

Не медичний, а навчальний заклад. У приміщенні ще діючої поліклініки у селищі Гоща, незабаром буде знаходитись центральний корпус Бахмутського училища.

На другому поверсі буде гуртожиток, кабінети для післякласної роботи, а на першому класи теоретичного навчання, - розповів директор Державного навчального закладу “Бахмутський центр професійно-технічної освіти” Ігор Гаєвий.

Поліклініка переїздить у приміщення Гощанської лікарні, де для медиків вже готують нові кабінети. У приміщенні де вже скоро вчитимуться діти, теж триває ремонт. Перш за все облаштовують укриття, де будуть навчальні класи, а саме лабораторія кухарів.

Сьогодні в училищі вчиться онлайн 450 дітей. Вони знаходяться по всій Україні. Здобувають різні робітничі професії, а саме швачки, слюсарі, механіки, кухарі і не лише. До війни вчились у стінах рідного закладу у Бахмуті. Нині від нього майже нічого не залишилось.

Навесні, минулоріч почали шукати місто для переїзду навчальному закладу. Підійшли запропоновані умови на Рівненщині. Тому релокувались у селище Гоща.

Гощанський р-н у минулому і Гощанська ТГ - професійно - технічного училища не мала взагалі ніколи. Діти 8-9 клас будуть мати можливість отримати поряд зі своєю домівкою освіту. А для нас це важливо бо ми маємо легку промисловість, - резюмує голова Гощанської ТГ Микола Панчук.

З Донеччини встигли вивезти документи та лише частину обладнання. Серед нього швейні машинки. На них змогло розпочати свою роботу релоковане підприємство з Харкова, яке теж базується у Гощі.

Тепер на даному підприємстві будуть проходити виробничу практику майбутні швачки, які вчитимуться в училищі.

У навчальному закладі було 170 працівників. Незабаром частина з них приїде на Рівненщину. Майже два десятки нових кадрів набрали вже у Гощі. Серед них переселенка із Запорізької області. Жінка працювала у міській раді Приморська.

Поряд працює гощанка Валентина Музичка. Вона вже старший майстер в училищі. Досвід роботи великий, але у сфері освіти вперше. Тепер організовує роботу у Бахмутському навчальному закладі.

Училище готується до стаціонарного відкриття. З вересня запрацюють очно. Планують набрати 200 здобувачів освіти, серед них половина місцевих стільки ж переселенців. Для них готують гуртожиток у центральному корпусі майбутнього закладу. Практику учні проходитимуть на швейному виробництві, Гощанському міжшкільному комбінаті та в навчальному кафе. У планах дирекції закладу – професійні курси і для дорослих мешканців громади. Кажуть, освітній процес триває як і життя в Україні. За своє рідне місто хвилюються, вболівають і вірять у наші збройні сили.

Читайте також: На Рівненщині патрульні повернули літню жінку рідним